مهارت آزمون | دبیرستان رستا

مهارت آزمون

خواب،تمرکز، بی دقتی، تکنیک‌های افزایش سرعت ،مدیریت زمان ،مدیریت زمان، مهارت آزمون، چه دروسی را بیشتر بخوانیم، روش مطالعه دروس اختصاصی، عوامل موثر در اجرای برنامه،دبیرستان غیر دولتی رستا،لنگرود، کنکور1400 ، مقدمات مطالعه

مهارت آزمون

یکی از عللی که سبب می‌شود تا اکثر دانش آموزان، نتیجه دلخواهشان را در آزمون‌ها کسب نکنند، عدم آشنایی آن‌ها بامهارت های آزمون است. منظور از مهارت آزمون این است که دانش‌آموز باید مهارت‌هایی را کسب نماید تا بتواند در روز آزمون، بیشترین استفاده را از تلاش و مطالعه خود داشته باشد. مهارت‌های آزمون را می‌توانیم به دو بخش تقسیم کنیم. یک بخش از این مهارت‌ها، مهارت‌هایی است که مربوط به قبل از زمان آزمون می‌شوند و علی‌رغم اینکه نکات ساده‌ای هستند، تأثیر بسیاری درنتیجه گرفتن فرد دارند. اولین و شاید مهم‌ترین نکته‌ای که نه‌تنها دانش آموزان، بلکه تمامی کسانی مشغول به تحصیل هستند باید رعایت بکنند موضوع اصلاح تصویر ذهنی نسبت به آزمون است. بزرگ‌ترین خطری که یک دانش‌آموزی کنکوری را تهدید می‌کند، این است که مداوم در ذهن خود به این موضوع فکر کند که چون تا امروز آزمون‌های زیادی را بد داده‌ام، پس در کنکور هم نتیجه خوبی کسب نمی‌کنم. این موضوع سبب می‌شود تا فرد انگیزه خود را برای تلاش ازدست‌داده و نتواند از دانش خود در جلسه آزمون استفاده نماید. سعی کنید هرروز با خودتان تکرار کنید که “اگر من آزمون رو خوب ندم پس کی خوب بده؟؟” و باور داشته باشید که بهترین نتیجه را از آزمون کسب می‌کنید. دومین نکته‌ای که می‌توان در این دسته به آن اشاره کرد، بحث خواب‌آلودگی در جلسه آزمون است. ما به دانش آموزان توصیه می‌کنیم تا سعی کنند با جابه‌جایی تدریجی در زمان خوابشان، شب‌ها زودتر خوابیده و صبح‌ها زودتر بیدار شوند. این موضوع کمک می‌کند تا در روز آزمون دچار خواب‌آلودگی نشده و سرحال باشند. درواقع این شمایید که باید سوار بر آزمون باشید نه آزمون سوار بر شما. پس لازم است رفتاری کنش گرایانه داشته باشید نه اینکه واکنش نشان دهید یکی دیگر از عادت‌هایی که باید دانش آموزان در طی سال سعی کنند در خود ایجاد نمایند، عادت صبحانه خوردن است. صبحانه خوردن به شما کمک می‌کند تا انرژی کافی برای نشستن و پاسخ به سؤالات آزمون را داشته باشید. البته فراموش نکنید که تغییر ناگهانی عادت‌های غذایی‌تان در روز کنکور به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود. البته حتماً توصیه می‌کنیم تا همراه خود در جلسه آزمون شکلات و آبمیوه برده تا دچار افت قند خون نشوید.

اضطراب جلسه آزمون یکی دیگر از مواردی است که سبب می‌شود تا دانش آموزان نتوانند توانایی‌های خود را به‌طور کامل بروز دهند. فراموش نکنید که این اضطراب نه‌تنها بد نیست بلکه می‌تواند بسیار مفید هم باشد. در مباحث روانشناسی این اضطراب به‌عنوان یادگیری نهفته مطرح می‌شود که سبب شده تا فرد بتواند از بخشی از اطلاعات و دانسته‌های خود که در شرایط عادی استفاده نمی‌کند، بهره ببرد.

به‌عنوان توصیه‌های پایانی برای دسته اول مهارت‌های آزمون که باید تلاش کنید تا آن‌ها را تقویت کنید به شما یادآور می‌شویم که نگرانی‌هایی مثل نامناسب بودن مکان داوطلب در جلسه آزمون و سروصدای افراد تأثیری در آزمون شما ندارد. تنها موردی که اهمیت دارد این است که با شرکت در آزمون‌های آزمایشی تمرین کنید تا بتوانید چهار ساعت به‌صورت پیوسته در محل ثابت بنشینید.

همان‌طور که گفتیم مهارت‌های آزمون به دو بخش تقسیم می‌شدند. دسته دوم از این مهارت‌ها، مجموعه نکاتی هستند که دانش‌آموز باید در جلسه آزمون رعایت کند. این نکات را می‌توانیم در سه بخش طبقه‌بندی کنیم:

دسته اول نکات مربوط با موضوع دقت هستند، یکی از مشکلات بسیاری از دانش آموزان، بی‌دقتی‌ها مکرر در آزمون‌های آزمایشی و به‌تبع آن در کنکور است. برای رفع مشکل بی‌دقتی تکنیک‌هایی وجود دارد که می‌توانید با مراجعه به مقاله مربوط به‌دقت، با این تکنیک‌ها آشنا شده و ضمن تمرین آن‌ها میزان دقت خود را در جلسه آزمون بالا ببرید.

دومین دسته از نکات مربوط به جلسه‌ی آزمون، موضوع بسیار مهم مدیریت زمان است. اکثر دانش‌آموزانی که از تکنیک‌های مدیریت زمان در آزمون‌های خود استفاده نمی‌کنند، دچار کمبود وقت در جلسه آزمون می‌شوند که کمبود وقت مساوی است با عدم امکان پاسخگویی به سوا لاتی که ممکن است بسیار ساده بوده باشند و دانش‌آموز به آن سؤالات نرسیده است. برای یادگیری تکنیک‌های مدیریت زمان می‌توانید به مقاله مدیریت زمان مراجعه کنید.

سومین و آخرین دسته از نکات پیرامون مهارت‌های جلسه آزمون، توصیه‌هایی هستند که شاید در نگاه

اول ساده باشند، اما از اهمیت بسیاری برخوردارند که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:

  • هنگام پاسخگویی به سؤالات ترتیب دفترچه را به هیچ عنوان تغییر ندهید.
  • به‌درستی پاسخ‌هایتان شک نکنید.
  • از طولانی بودن صورت سؤال نترسید زیرا بسیاری از این سؤالات پاسخ ساده‌ای دارند.
  • سؤالی که پاسخ داده‌اید را مجدداً پاسخ ندهید.
  • از نوشتن مجدد اطلاعات مسئله خودداری کنید.

به‌عنوان آخرین نکته فراموش نکنید که برای موفقیت در کنکور، لازم است تا مهارت‌های گفته‌شده را در آزمون‌های آزمایشی تمرین کرده تا در روز کنکور نگرانی در این خصوص نداشته باشید و بتوانید بهترین استفاده را از دانش و توانایی‌های خود داشته باشید.